Pascalweg 4C  4104 BG  Culemborg

Houten kozijnen - Scheurwater Kozijnen


Algemeen
Houten kozijnen worden steeds populairder. Ondanks dat de kunststof kozijnen erg populair zijn, hebben de houten kozijnen ook zeker pluspunten. Dankzij de vele kwaliteitsontwikkelingen bij houten kozijnen, maken steeds meer mensen de keuze voor hout.

De pluspunten van houten kozijnen
De populariteit van de kunststof kozijnen is sinds de jaren tachtig enorm toegenomen. Woningcorporaties hebben steeds meer de keuze voor kunststof kozijnen gemaakt, bijvoorbeeld bij renovaties. De belangrijkste redenen hiervoor zijn weinig onderhoud en dus weinig kosten. Ook de houten kozijnen hebben goede eigenschappen. Onderstaand treft u een overzicht aan van een aantal goede eigenschappen van houten kozijnen;

Reparaties
Wanneer houten kozijnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door een storm, kunnen deze in de meeste gevallen makkelijk en goed gerepareerd worden. Het is vaak niet nodig om het gehele kozijn te vervangen.

Duurzaamheid
Ook houten kozijnen gaan lang mee. Gemiddeld is dit zo’n 50 jaar. Ook hierbij is het voordeel dat eventuele slechte delen makkelijk vervangen kunnen worden.

Onderhoud
Wanneer u aan houten kozijnen denkt, denkt u waarschijnlijk ook aan het onderhoud wat deze kozijnen nodig hebben. De kwaliteit van verf is de afgelopen jaren flink verbeterd. Één schilderbeurt in de 7 jaar is meer dan voldoende. Het is altijd aan te raden om de kozijnen 1 keer in de 2 jaar te inspecteren. Eventuele kleine gebreken kunnen dan gemakkelijk gerepareerd worden.

Uitstraling
De uitstraling van houten kozijnen is natuurlijk prachtig. Zeker bij klassieke woningen hebben de houten kozijnen zeker een meerwaarde voor de uitstraling.