Pascalweg 4C  4104 BG  Culemborg

Dubbel of enkel glas - Scheurwater Kozijnen

Dubbel of enkel glas

Dubbel of enkel glas

De kachel aan voor fijne warmte, de kou buiten en het daglicht binnen. Met het duurzame HR++ dubbel glas bent u verzekerd van zo’n fijne leefomgeving. Het HR++ dubbel glas heeft een extra coating en een Argon gasvulling om uw huis zo goed mogelijk te isoleren. HR++ isoleert 5 keer beter dan enkelglas en twee tot drie keer beter dan traditioneel dubbel glas. Met HR++ bereikt u probleemloos een U-waarde van 1,1. Ter vergelijking: enkel glas heeft een U-waarde van 5,9. Het HR++ dubbel glas is op dit moment het meest toegepaste glas in de woning- en utiliteitsbouw.

Drie dubbel glas

Driedubbel isolatieglas isoleert nog beter dan dubbel glas. Het driedubbel isolatieglas isoleert beter dan het dubbele, maar dan moeten de samenstellende delen wel van gelijke kwaliteit zijn. De U-waarde van Drie dubbel isolatieglas ligt rond de 0,5 tot 0,9. Dat is minder dan het HR+++ glas en nog veel minder dan het enkel glas met een U-waarde van 5,9.

Enkel glas

Plaatsen van dubbel- of driedubbel glas is niet overal mogelijk. Het overgrote deel van de woningen die gebouwd zijn voor het jaar 1980 hebben enkelglas. Bij een renovatie is enkel glas soms de enige optie. Enkel glas functioneert binnen het huis erg goed, denk hieraan aan de bovenkant van een deur om licht door te laten. Enkel glas is ten opzichte van dubbel en driedubbel glas over het goedkoper in aanschaf en is sneller leverbaar. Ook kan het ter plekke op maat worden gesneden en wordt enkelglas vaak binnenshuis gebruikt.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een dubbel of enkel glas die past bij uw woning? Laat u dan inspireren in onze showroom. Onze showroom is te vinden aan de Pascalweg 4c in Culemborg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen middels het contactformulier of telefonisch contact op nemen. Kom gerust langs voor een adviesgesprek en bekijk onze mogelijkheden.

 

CONTACT